روی برای فعالیت بیش از ۳۰۰ آنزیم نیاز است که به سوخت و ساز، گوارش، عملکرد عصبی و بسیاری فرآیندهای دیگر کمک می کنند. روی یک ماده مغذی است که نقش های بسیاری مهمی در بدن انسان ایفا می کند. از آنجایی که بدن به طور طبیعی روی تولید نمی کند، شما باید این ماده معدنی را از غذا یا مکمل ها دریافت کنید. روی به عنوان یک ماده مغذی ضروری در نظر گرفته می شود، به این معنی که بدن نمی تواند آن را تولید یا ذخیره کند. بر همین اساس، شما باید به طور مداوم روی را از رژیم غذایی خود دریافت کنید. روی به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی گیاهی و حیوانی یافت می شود. غذاهایی که حاوی این ماده معدنی نیستند، مانند غلات صبحانه، اسنک ها و آرد آشپزی نیز اغلب با اشکال مصنوعی روی غنی می شوند. همچنین، شما می توانید از مکمل های روی یا مکمل های حاوی چند ماده مغذی که روی نیز در آنها وجود دارد، برای تامین نیاز خود به این ماده مغذی استفاده کنید.
تقویت سیستم ایمنی
روی به حفظ سلامت و قدرت سیستم ایمنی بدن انسان کمک می کند. از آنجایی که این ماده معدنی برای عملکرد سلول های ایمنی و ارسال سیگنال سلولی ضروری است، کمبود آن می تواند به واکنش ضعیف سیستم ایمنی منجر شود. مکمل های روی سلول های ایمنی خاص را تحریک کرده و استرس اکسیداتیو را کاهش می دهند. افزون بر این، مکمل های روی به طور قابل توجهی خطر عفونت ها را کاهش داده و واکنش ایمنی در سالمندان را بهبود می بخشند.
تسریع بهبود زخم
روی به طور معمول در بیمارستان ها به عنوان درمانی برای سوختگی ها، برخی زخم های خاص و جراحات پوستی دیگر استفاده می شود.از آنجایی که این ماده معدنی نقش مهمی در سنتز کلاژن، عملکرد سیستم ایمنی و واکنش التهابی ایفا می کند، عنصری کلیدی برای روند مطلوب بهبودی است.
کاهش خطر برخی بیماری های مرتبط با افزایش سن
روی ممکن است به طور قابل توجهی خطر بیماری های مرتبط با افزایش سن، مانند سینه پهلو، عفونت و انحطاط ماکولای مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد. طی یک مطالعه، سالمندانی که مکمل روی مصرف کرده بودند، بهبود واکنش واکسن آنفلوانزا، کاهش خطر سینه پهلو و تقویت عملکرد روانی را تجربه کردند.
کاهش التهاب
روی، استرس اکسیداتیو و سطوح برخی پروتئین های التهابی در بدن را کاهش می دهد. استرس اکسیداتیو به بروز التهاب مزمن، عاملی موثر در طیف گسترده ای از بیماری های مزمن، مانند بیماری قلبی، سرطان و زوال ذهنی، منجر می شود.
منابع غذایی حاوی روی
بسیاری از مواد غذایی حیوانی و گیاهی سرشار از روی هستند، از این رو، دریافت این ماده مغذی به میزان کافی برای بیشتر مردم دشوار نیست. از جمله مواد غذایی با محتوای روی بالا می توان به موارد زیر اشاره کرد: نرمتنان صدفدار: صدف چروک، خرچنگ، صدف سیاه، لابستر و صدف دو کفه ای، گوشت: گاو، گوساله و بوفالو، ماکیان: بوقلمون و مرغ، ماهی: ساردین، کفشک، سالمون و حلوا، حبوبات: نخود، عدس، لوبیا سیاه، لوبیا قرمز، غیره، مغزها و دانه های خوراکی: دانه های کدوتنبل، بادام هندی، شاهدانه، غیره، محصولات لبنی: شیر، ماست و پنیر، تخم مرغ، غلات کامل: جو دوسر، کینوا، برنج قهوه ای، غیره، برخی سبزی ها: قارچ، کیل، نخود فرنگی، مارچوبه، برگ چغندر، محصولات حیوانی مانند گوشت و نرمتنان صدفدار حاوی سطوح بالایی از روی به شکلی هستند که بدن به راحتی می تواند جذب کند.به خاطر داشته باشید که روی موجود در منابع گیاهی، مانند حبوبات و غلات کامل به واسطه ترکیب های گیاهی دیگر که جذب را دشوار می کنند، از نظر جذب در بدن کارآمدی کمتری دارد.